Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  AUSTRALISCHE HERDERSHOND

  Rasgroep: Herdershonden

  Aard : evenwichtig en alert

   

  Gemiddelde levensduur :

  Schouderhoogte : reuen 50,8-58,4 cm, teven 45,7-53,3 cm

  Gewicht :

  Vacht : halflang, halfhard haar, weerbestendig met een dichte ondervacht; kleuren: alle kleuren zijn diep en helder, bleu, merle (ook leverkleurig), effen zwart, effen leverleurig

  Aanleg :

  Omgang met kinderen :

  Omgang met andere honden :

  Leefruimte :

  Vachtverzorging : moet regelmatig worden geborsteld

  Standaard

  Algemeen

  De Australische Herdershond is zeer evenwichtig en middelzwaar van bouw. Hij is sterk, heeft veel uithoudingsvermogen en is uitzonderlijk lenig.

  Hoofd

  Sterk en goed geproportioneerd. De schedel is plat of enigszins bol en precies zo lang als de snuit, die in een punt uitloopt. De stop is matig, duidelijk aangegeven.

  Gebit

  De tanden en kiezen zijn sterk en scharend.

  Oren

  Hoog ingeplant. Vallen voorover tegen de wangen. Middelmatig groot. Driehoekig, aan de punt enigszins afgerond.

  Ogen

  Hebben een uitdrukking vol aandacht en intelligentie. Ze zijn helder, amandelvormig, middelmatig groot, een beetje schuin geplaatst. De kleur is bruin, blauw of amberkleurig, ook vlekken zijn toegestaan.

  Lichaam

  De nek is stevig, in verhouding passend bij het lichaam, middelmatig groot, een weinig gewelfd naar de schedel toe, met een goede overgang naar de schouders toe. Het lichaam is goed gespierd. De ruglijn is recht in een natuurlijk evenwicht. Diepe en sterke borst met goed geronde ribben. De lendenen zijn breed en sterk. Licht opgetrokken buik. Het kruis loopt af; een hoek van 30° is ideaal.

  Benen

  De goed gehoekte voorbenen staan recht. De ellebogen bevinden zich halverwege tussen de schoft en de grond. Voorbenen zo hoog als de achterbenen. De goed gehoekte achterbenen zijn bij benadering recht. Ze zijn van achteren gezien recht.

  Voeten

  Ovaal. Goed gebogen tenen. Korte en sterke nagels.

  Staart

  De staart is kort bij de geboorte of gecoupeerd.

  Vacht

  Van een gemiddelde textuur. Recht of een weinig gegolfd. Biedt weerstand tegen slechte weersomstandigheden. Halflang met een ondervacht, waarvan de dichtheid met het klimaat wisselt. Op het hoofd, de voorkant van de voorbenen en de hielen is de vacht kort en zacht. In de hals en nek vormt zich een halflange kraag, vooral bij de reuen.

  Kleur

  Alle kleuren zijn diep, helder en rijk gepigmenteerd. De erkende kleuren zijn bleu merle, ook in bruin (leverkleur), effen zwart, effen bruin, al dan niet met wit en (koperkleurig) tan. Rond de oren en de ogen domineren de kleuren over het wit. De witte kraag reikt niet verder dan de schoft.

  Bijzonderheden

  geen.