Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  NORWICH TERRIER 

  Rasgroep: Terriers

  Aard : erg kwiek, een durfal, vriendelijk

   

  Gemiddelde levensduur : 12-14 jaar

  Schouderhoogte : 23-26 cm

  Gewicht : 4-4,5 kg

  Vacht : hard, draadachtig; rood, tarwekleurig/strokleurig, zwart met roestbruin of grauw; witte aftekeningen zijn toegestaan

  Aanleg : gezelschapshond; vroeger jachthond op en onder de grond

  Omgang met kinderen : erg goed

  Omgang met andere honden : goed

  Leefruimte : kan in de stad leven; veel wandelen is noodzakelijk

  Vachtverzorging : af en toe borstelen, tweemaal per jaar plukken

  Standaard

  Algemeen

  De Norwich Terrier is een kleine, lage, alerte hond. Hij is compact en sterk, heeft een korte rug, en is goed van substantie en bot. Eervolle littekens door het werk moeten niet onnodig worden bestraft.

  Hoofd

  De snuit is wigvormig en krachtig. De lengte van de snuit is ongeveer een derde korter dan de lengte vanaf de punt van de achterhoofdsknobbel tot de onderkant van de goed duidelijke stop. Iets geronde, brede schedel, met goede ruimte tussen de oren.

  Gebit

  Strak gesloten lippen. Sterke, droge kaken. Krachtige, tamelijk grote tanden. Een perfect, regelmatig schaargebit. Dat wil zeggen dat de boventanden nauw over de ondertanden sluiten en recht in de kaken staan.

  Oren

  Rechtop, goed uiteen staand bovenop de schedel. Middelgroot met spitse punten. Perfect rechtop als ze staan, maar kunnen achterwaarts worden gevouwen als de hond niet alert is.

  Ogen

  Klein. Ovaal van vorm. Donker. Vol uitdrukking, helder en schrander.

  Lichaam

  De sterke hals is van goede lengte, in overeenstemming met een juiste, algehele harmonie, overgaand in goed geplaatste schouders. Het lichaam is compact, met goede diepte en een korte rug. Lange en goed gewelfde ribbenkast met korte lendenen. Rechte bovenbelijning. De achterhand is breed, krachtig en gespierd.
  De ideale schouderhoogte bedraagt 25-26 cm (10 inches).

  Benen

  De voorbenen zijn kort, sterk en recht. De ellebogen staan dicht tegen het lichaam. Goed gehoekte kniegewrichten. De sprongen staan goed laag en hebben een grote stuwkracht.

  Voeten

  Rond, met dikke voetzolen. Katachtig. Zowel staand als lopend wijzen ze recht naar voren.

  Staart

  Couperen van de staart is toegestaan. Op halve lengte gecoupeerd, in lijn met de belijning van de rug en rechtop gedragen. Staart van middelmatige lengte om de hond algemeen evenwicht te geven, dik aan de wortel en naar de punt toelopend, zo recht mogelijk en vrolijk, maar niet overdreven gedragen.

  Vacht

  Hard, draadachtig, recht en dicht tegen het lichaam liggend. Dichte ondervacht. Langer en grover aan hals en schouders, waar de vacht een kraag rond het hoofd vormt. Het haar op hoofd en oren is kort en glad, behalve een lichte baard en wenkbrauwen.

  Kleur

  Alletinten rood, strokleurig, zwart met roestbruin of grauw. Witte aftekeningen of vlekken zijn ongewenst, maar wel toegestaan.

  Bijzonderheden

  Kenmerken: een van de kleinste Terriers; beminnelijk van aard, niet twistziek, bijzonder actief, sterk gestel, vrolijk en onbevreesd.
  Gangen: de voorbenen behoren in de beweging recht naar voren te worden geplaatst; de achterbenen volgen in hun spoor; de hakken zijn parallel en laten bij beweging de voetzolen zien.