Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  PHARAOHOND

  Rasgroep: Windhonden

  Aard : vriendelijk, onafhankelijk, rustig

   

  Gemiddelde levensduur : 12 jaar

  Schouderhoogte : reuen 56 cm teven 53 cm

  Gewicht : ongeveer 18 kg voor reuen

  Vacht : kort en glanzend haar, roodachtig van licht tot donker

  Aanleg : hond voor de (verboden) lange jacht, gezelschapshond

  Omgang met kinderen : zeer goed

  Omgang met andere honden : tamelijk goed

  Leefruimte :kalm in huis, maar heeft veel vrije beweging nodig

  Vachtverzorging : geen

  Standaard

  Algemeen

  Middelmatig van grootte, met een edele houding en een strak getekend silhouet. Elegant maar toch krachtig. Zeer snel en licht gebouwd, met een gemakkelijk gangwerk en een attente uitdrukking. De Pharaohond is een oplettende, temperamentvolle jager. Verder is hij intelligent, vriendelijk, aanhankelijk en speels.

  Hoofd

  De schedel is lang, droog en goed belijnd. De snuit is iets langer dan de schedel en heeft slechts een geringe stop. De schedellijn verloopt parallel aan de snuit. Van opzij en van boven gezien toont het gehele hoofd de vorm van een wig of kegel. De snuit laat krachtige kaken met een sterk gebit zien. De neus is alleen vleeskleurig, in overeenstemming met de kleur van de vacht.

  Gebit

  Sterk. Schaargebit.

  Oren

  Matig hoog aangezet. Worden in actie rechtop gedragen. Ze zijn zeer beweeglijk, droog en groot, met een brede aanzet.

  Ogen

  Amberkleurig, in overeenstemming met de kleur van de vacht. Ovaal van vorm. Ze liggen niet te diep en vertonen een levendige en intelligente uitdrukking.

  Lichaam

  De hals is lang, droog, gespierd en licht gebogen. De halsbelijning is droog. De lange, krachtige schouders zijn goed naar achteren geplaatst. Het soepele lichaam heeft een bijna rechte bovenbelijning. Het kruis valt licht af tot aan de staartaanzet. De diepe borst reikt tot aan de ellebogen. De ribben zijn goed gewelfd. De buik is licht opgetrokken. Ideale schouderhoogte: reuen 56 cm, teven 53 cm.

  Benen

  De voorbenen zijn recht evenwijdig. De ellebogen liggen goed aan. De middenvoeten zijn krachtig. De achterhand is goed gespierd. Het kniegewricht is matig gebogen. De onderschenkel is goed ontwikkeld. Van achteren gezien staan de benen evenwijdig.

  Voeten

  Krachtig, met stevige en goed ontwikkelde tenen, naar niet buiten of naar binnen draaiend. De voetzolen zijn goed ontwikkeld. Wolfsklauwen mogen worden verwijderd.

  Staart

  Matig hoog geplaatst. Tamelijk dik bij de aanzet en (zoals bij een zweep) dun uitlopend. In rust reikt de staart tot aan het spronggewricht. In actie wordt hij hoog en gebogen gedragen. De staart mag niet tussen de benen worden gedragen. Een spiraalvormige staart is een fout.

  Vacht

  Kort en glanzend, varierend van een fijne en dichte tot een iets stevige structuur. Geen bevedering.

  Kleur

  Roodbruin, varierend van licht tot donker. De volgende witte aftekeningen zijn toegestaan: witte punt aan de staart is zeer gewenst, wit aan de borst (aangeduid als ster), wit aan de tenen, en een smalle, witte bles op het midden van het hoofd zijn geoorloofd, vlekken of ander wit dan hiervoor genoemd zijn ongewenst.

  Bijzonderheden

  Gangen : licht en vioeiend, het hoofd moet behoorlijk hoog worden gedragen en de hond moet zonder ogenschijnlijke moeite veel grond beslaan, de voor- en achterbenen dienen zich in het vlak van het lichaam te bewegen, elke neiging tot een zijwaartse beweging van de voeten of van steppend gangwerk is hoogst ongewenst.
  Fouten : iedere afwijking van de hiervoor genoernde punten moet als een fout worden aangemerkt, de beoordeling van de ernst van de fout moet in verhouding staan tot de mate waarin de fout zich voordoet.

  Opmerking: reuen moeten twee duidelijk normale testikels hebben die volledig in het scrotum zijn ingedaald.