Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  De Trimsalon  Wat is trimmen
  Trimmen is de verzamelnaam voor de verzorging van vachten van zowel honden als katten. Er bestaan verschillende typen vacht en iedere soort vraagt om zijn eigen trimtechniek. Er kunnen verschillende trimtechnieken toegepast worden, zoals plukken, scheren, knippen en effileren. Een trimmer of trimster dient dus een uitgebreide vakkennis te hebben van alle aspecten van de honden- en kattenvacht. Bovendien moet een trimmer veel kennis van het te verzorgen dier hebben om het een correcte behandeling te kunnen geven. Vakbekwaamheid is dus voor een trimmer een eerste vereiste. Hondentrimmen leert men in de praktijk, door heel veel te oefenen.
   

  De behandelkamer van trimsalon Animal Design

  Het opdoen van praktische vaardigheden moet ondersteund worden met theoretische kennis. Het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld organiseert een cursus hondentrimmen die helemaal is aangepast aan de huidige normen. Door het volgen van deze cursus onderscheid je je als cursist, mede door het wegvallen van vakbekwaamheidseisen, van een groot deel van de concurrentie. Oftewel de cursus maakt je geknipt voor het vak!

  Soms zien de klanten erg op tegen een bad...
   

  Waarom trimmen
  Bij sommige honden moeten de haren geknipt omdat ze te lang worden en niet uitvallen zoals bij een poedel, bij andere honden , bijvoorbeeld een bouvier moet een deel van de vacht geplukt ( letterlijk) worden dit is dood haar wat loszit maar er moeilijk of niet uitvalt. Dan zijn er de "mode " honden nu west highland white terriers of kortweg de westy's en de maltezers die na aanschaf toch wel veel werk blijken te zijn en dan het haar iets korter laten knippen om de doodeenvoudige reden dat ze dan makkelijker bij te houden zijn. Hier zit alweer een moeilijkheid want een westy moet op zijn rug geplukt worden en de zijkanten zijn lang .
   

  Snap je het nog??? En sommige honden komen omdat de baas graag een schone hond wil, dus alleen even lekker wassen, en eventueel de nagels knippen.
  Hoe vaak plukken ?
  Plukken kan in de regel 1 keer per 6 maanden ,maar door het fokken van net weer andere vachten is het bij sommige honden 1 keer per 5 maanden en ik heb ze al die 1 keer in de 4 maanden komen. Heb je nu een hond met een hele slechte vacht, bijvoorbeeld heel dun , kan je in overleg met de klant besluiten om de helft eraf te trimmen en na 3 maanden de andere helft dit heet strippen. Er blijft dan iets meer haar staan de hond is dan niet "bloot".
    Blijkt later dan ook allemaal best wel leuk te zijn...

  Hoe vaak knippen ?
  ligt helemaal aan de klant zijn/haar wensen, wil je de hond mooi in model kom je 1 keer in de 6 tot 8 weken. vind je dat niet nodig neem je een langere tussenpose. Maar ook hier geldt bij de een groeit het haar sneller als bij de ander en de een heeft een veel dikkere vacht dan de ander.
    De behandelkamer van trimsalon Animal Design  
  wie trimt
  Het is niet meer verplicht om een diploma te behalen want iedereen mag zomaar een trimsalon starten. Jammer, ( maar het is niet anders, wat de regering zegt zal gebeuren. Ondanks alle tegenspraak.) Jammer omdat je wel degelijk iets af moet weten van :de hond zijn haarsoort, zijn vacht, zijn gedrag en hoe hij/zij in elkaar zit. Moet leren omgaan met honden,
  ( hoewel de meesten dat al kunnen anders begin je niet aan dit beroep.)
  en moet leren omgaan met allerlei materiaal en weten wat voor materiaal je gebruikt bij welke vacht. Hoe vaak een hond getrimd kan worden enz enz nou je merkt het een opleiding is geen overbodige luxe.
  Info over trimsalons kan je nu nog vinden op doggy.net, straks ook op hondenplaza. Hier staan alle trimsalons vermeld die aangesloten zijn bij de A.B.H.B. Dit is de Algemene Belangen vereniging van het HondentoiletteerBedrijf ( de hondentrimsalons dus). Bij deze vereniging mag je je alleen aansluiten als je in het bezit bent van een diploma . Het diploma Hondentoiletteerbedrijf.

  opleidingen:
  Er zijn 2 opleidings-instituten in nederland een in Bunnik en een in Barneveld de adressen: barneveld heeft een website, www.cursuscentrum.nl onder het hoofdstuk kynologie vind je een duidelijk beschrijving wat hondentrimmen inhoud.
    De behandelkamer van trimsalon Animal Design