Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  Voeding en smakelijkheid  Wat is smakelijkheid?
  In de voedingsleer van de hond wordt de term smakelijkheid gebruikt om aan te geven in welke mate een voeding spontaan door de hond wordt gegeten. Hierbij wordt zowel gekeken naar de hoeveelheid die de hond eet als naar de snelheid waarmee de voeding wordt gegeten. Smakelijkheid is een van de belangrijkste eigenschappen van een goede en gezonde voeding. Zelfs de meest uitgebalanceerde voeding heeft immers geen enkele voedingswaarde als een hond de voeding niet wil eten! Voor het produceren van een smakelijke voeding is niet alleen veel kennis over het voedingsgedrag en de fysiologie van de hond nodig, maar ook kennis en ervaring op het gebied van grondstoffen en productieprocessen. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan naar de verschillende factoren die van invloed zijn op de smaak van de voeding en de smaakperceptie bij de hond.

  Een doorbraak op het gebied van smakelijkheid
  Royal Canin wordt alom erkend als de expert op het gebied van gezondheidsvoedingen op maat voor de hond. Royal Canin voedingen onderscheiden zich door hun hoge voedingswaarde en de bijzonder goede smaak. Dit wordt bereikt door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen, uitgebalanceerde recepturen, moderne productieprocessen en innovatieve verpakkingsvormen. Recentelijk zijn de voedingsdeskundigen van Royal Canin er in geslaagd een nieuwe technologie te ontwikkelen, waardoor de smakelijkheid van de voeding nog verder wordt verbeterd.

  Smaak, een complex geheel
  Ook honden kunnen moeilijke eters zijn. Ze kunnen erg lang over hun eten doen, alleen die onderdelen uit de voeding eten die ze lekker vinden of zelfs weigeren te eten. Waar komt dit soort gedrag vandaan? De beleving van smakelijkheid is afhankelijk van 3 criteria:


  Het Dier - De Voeding - De Omgeving
   


  Voeding en smakelijkheid – de belangrijkste factoren
  Om smakelijkheid te beoordelen, volgt een hond iedere maaltijd hetzelfde ritueel: eerst beoordeelt hij de geur, dan de vorm en de textuur en als laatste de smaak van de voeding. Deze specifieke eigenschappen hebben dan ook een grote invloed op zijn voedselkeuze.
 • Geur, De geur is het eerste zintuig dat gebruikt wordt bij het kiezen van een voeding. Een hond heeft een bijzonder goed ontwikkeld reukvermogen. Hij heeft 200 miljoen geurreceptoren, terwijl de mens er maar 15 miljoen heeft. De verschillende geuren van een voeding zijn daardoor van grote invloed op zijn eetgedrag.
 • Vorm en grootte van de brok, Wanneer de hond de voeding lekker vindt ruiken, zal hij het vervolgens oppakken. De eetlust van de hond wordt bevorderd wanneer de brokken een vorm en afmeting hebben die zijn afgestemd op zijn gebit en de manier waarop hij zijn voeding opneemt.
 • Textuur, Zodra de brok zich in de bek van de hond bevindt, moet hij er goed in kunnen bijten en de brok kunnen kauwen. Deze mechanische actie, waarbij de tanden en kiezen als het ware geborsteld worden, speelt tevens een belangrijke rol bij het gezond houden van het gebit.
 • Smaak, Een hond heeft een veel minder goed ontwikkeld smaakvermogen dan de mens. Hij heeft slechts 1700 smaakpapillen, terwijl de mens er 9.000 heeft. Bovendien varieert de smaakperceptie met de leeftijd, het geslacht en de gezondheidstoestand van de hond.

  Ongeëvenaarde kennis
  Om ervoor te zorgen dat de hond optimaal profiteert van de hoogwaardige voedingen van Royal Canin, is het natuurlijk belangrijk dat hij de dagelijks benodigde hoeveelheid voeding volledig opneemt. Daarom besteedt Royal Canin bij de ontwikkeling van de voeding ook veel aandacht aan de smaak, waardoor een optimale en constante smakelijkheid kan worden gegarandeerd.

  Geavanceerde receptuur en een gecontroleerd productieproces
  Alle voedingen van Royal Canin zijn ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen, voedingsdeskundigen en fokkers. Er worden alleen zorgvuldig geselecteerde ingrediënten gebruikt met een hoge voedingswaarde en goede verteerbaarheid. Door het speciale productieproces blijven de voedingswaarde en verteerbaarheid van het eindproduct optimaal behouden. Dit hele proces, van de grondstoffen tot het eindproduct, vindt plaats onder een voortdurende en zeer strenge kwaliteitscontrole.

  Brokken op maat
  De vorm, grootte en textuur van de brokken spelen een belangrijke rol bij de smakelijkheid. De brokken in de Royal Canin voedingen zijn daarom qua vorm, grootte en hardheid speciaal afgestemd op de leeftijd, grootte, ras en kaakvorm van de honden waarvoor de verschillende voedingen bedoeld zijn.

  Unieke coating
  De coating, dat wil zeggen de buitenste laag, van de brokken is verrijkt met een uitgebalanceerde hoeveelheid hoogwaardige vetten, omdat honden met name de geur van deze vetten zeer waarderen. De geur van de voeding wordt verder verbeterd door exclusieve natuurlijke aroma’s, die zeer aantrekkelijk zijn voor de hond.