Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  Hoe kiest u een goede Hondenschool  Het bezoeken van een hondenschool kan een waardevolle ervaring zijn voor u en uw hond. Een goede hondenschool geeft u tips en aanwijzingen voor wat betreft het opvoeden en trainen van uw hond. Voor uw hond is het belangrijk te trainen in een groep met andere honden. Maar hoe kiest u een goede hondenschool?


  Steeds meer mensen gaan met hun hond op cursus bij een hondenschool. Dat is een hele goede ontwikkeling voor zowel de honden als hun eigenaren. Goed opgevoede honden worden minder gauw weggedaan, en zijn prettigere huisgenoten. Maar waar moet u op letten bij de keuze voor een hondenschool? Een aantal tips: 


  Een goede hondenschool heeft ervaren, gediplomeerde instructeurs. Over het trainen van honden valt veel te weten en te leren, en ruime kennis en praktijkervaring zijn daarom onmisbaar. Zeker voor een puppy of jonge hondencursus is dit van zeer groot belang. Het vroegtijdig onderkennen van ongewenst gedrag kan de training veel effectiever en gemakkelijker maken. Helaas zitten er in de hondenwereld veel goedbedoelende, maar onervaren mensen. Informeer dus naar de opleiding en ervaring van uw instructeur.


  Bij goede hondenscholen kunt u al vanaf de leeftijd van 8 weken met uw hond terecht voor zogenaamde puppycursussen. Daarmee geeft u uw pup een uitstekende start. Natuurlijk ligt de nadruk in de puppycursussen meer op begeleiding bij de opvoeding en socialisatie, dan op pure gehoorzaamheid. Door echter vroeg te beginnen kunt u optimaal gebruik maken van bepaalde ontwikkelingsfases van de hond. Bovendien kunt u zo een aantal mogelijke toekomstige problemen voorkomen of in de kiem smoren. Jong geleerd is oud gedaan!


  Een goede hondenschool werkt met moderne trainingsmethodes die gebaseerd zijn op een positieve, beloningsgerichte methode. Een ‘traditionele’ training met de slipketting, gebaseerd op correcties, is achterhaald. Informeer dus naar de wijze waarop getraind wordt bij de hondenschool. Laat u niet wijsmaken dat bij een positieve trainingsmethode u het hele leven van de hond met voer moet werken, of dat positief betekent dat alles maar goed gevonden wordt!


  Als laatste: Bij een goede hondenschool bent u van harte welkom eens te komen kijken, zonder verdere verplichtingen. Zo kunt u een goede indruk krijgen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk dat u er zich welkom en op uw gemak voelt met uw hond.


  Resumerend
  Steeds meer mensen gaan met hun hond naar een hondenschool. Dat is zowel voor baas als hond een goede ontwikkeling. Kies echter wel een goede hondenschool met ervaren, gediplomeerde instructeurs die trainen volgens positieve methodes. Als u een pup heeft is het belangrijk dat u vanaf 8 weken met uw hond terecht kunt.