Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  Hond via herplaatsing  bordeaux dogEr zijn ontzettend veel honden die nieuw tehuis zoeken. Niet alleen in de asielen, maar ook particulieren en diverse herplaatsingsorganisaties zoeken een goede adres voor hun honden.
  Rashond, of rasloos; oud of jong; groot of klein; helaas kun je zeggen dat de keuze vrijwel onbeperkt is. Waar kunt u zoeken, en waar moet u op letten?


  Er kunnen vele redenen zijn om een hond te willen herplaatsen. Het is dan ook zeker niet zo dat u met een herplaatste hond de problemen van iemand anders in huis neemt. Een herplaatsingshond kan zelfs een zeer goed alternatief voor een puppy zijn!
  Een puppy is duur in aanschaf en kost veel tijd een aandacht om op te voeden. Belangrijker is misschien nog wel dat u met een herplaatsing vaak een betere inschatting kunt maken wat voor hond u krijgt. Zijn goede en minder goede eigenschappen zijn bij de vorige eigenaar al aan het licht gekomen. Dat maakt het makkelijker voor u om in te schatten of deze hond bij u en uw gezin past.

  Vaak wordt er van een pup gezegd dat die nog helemaal te vormen is zoiets u dat wilt. Natuurlijk speelt opvoeding een belangrijke rol bij het latere gedrag, maar het idee van de ‘maakbare’ pup is overdreven. Zoals iedere ouder weet heeft de invloed van opvoeding beperkingen. Iedere hond heeft wel een of meerdere eigenschapen die de baas minder op prijs stelt. Of hij nou van pup af aan bij u is, of niet.
  Lees meer over de keuze tussen een pup en een al volwassen hond in de HondenPlaza-artikelen De voor- en nadelen van een pup, en De voor- en nadelen van een volwassen hond.


  Waar vindt u een herplaatsingshond?
  Op Internet vindt u naast de sites van asiels ook veel sites van instellingen die zich bezighouden met het herplaatsen van honden of bemiddelen bij het herplaatsen van honden. Er zijn sites die hondeneigenaren de gelegenheid bieden een advertentie te plaatsen voor de herplaatsing van hun huisdier. Bijvoorbeeld:  Huisdieren Herplaats site (www.huisdieren-herplaatsing.nl) of Baasje Gezocht (www.baasjegezocht,nl). Ook op advertentiesites als Marktplaats is het aanbod groot.
  Daarnaast zijn er stichtingen met vrijwilligers die zich bezig houden met het bemiddelen tot herplaatsing. De Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren (www.shhh.nl) zoekt nieuwe tehuizen voor ex-laboratorium honden, maar bemiddelt ook bij herplaatsing van particuliere dieren. Stichting S.O.S. voor huisdieren (www.sosdier.nl) houdt zich bezig met de herplaatsing van honden en katten. De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (www.slhh.nl) zet zich in voor de herplaatsing van huisdieren van zieke of overleden mensen.

  Duitse herderStichting Werkhonden en Herplaatsing is opgericht voor werkhonden van particulieren en/of oud-praktijkhonden van de Overheid (politie-, luchtmacht-, bewaking-, douane-, speur-, hulphonden) die herplaatst moeten worden. Vaak betreft het herders, maar ook jachthonden e.d.  vallen onder het begrip werkhonden. (www.werkhondenherplaatsing.nl)
  Wanneer u op zoek bent naar een specifiek ras, kunt u ook eens informeren bij de rasverenigingen. Zij kennen vaak rashonden die een nieuw baasje zoeken. Ook zijn er diverse particuliere initiatieven die adressen zoeken voor een bepaald ras of rasgroep.


  Waar moet u op letten?
  Wanneer u een herplaatsingshond overweegt, is het goed eens na te denken over wat u zoekt in een hond, en wat u te bieden heeft. Bent u actief en houdt u van wandelen, dan is een energieke hond wel wat voor u. Houdt u meer van samen gezellig op de bank, zoek dan een minder actieve hond. Moet de hond met kinderen om kunnen gaan? En enkele uren alleen thuis blijven? Heeft hij veel vachtverzorging nodig?
  Over deze en andere overwegingen kunt u meer lezen in het HondenPlaza-artikel Is deze hond geschikt voor u?


  Wanneer u een hond op het oog heeft, is het belangrijk eerst eens te gaan kennismaken. Spreekt de hond u aan, is er een klik? Laat u ook uitgebreid informeren over de hond, en ga eens met hem wandelen. Om een impulsieve beslissing te voorkomen is het belangrijk de hond niet gelijk mee naar huis te nemen. Denk er goed over na, overleg met uw gezinsleden, en maak duidelijke (liefst schriftelijke) afspraken met de huidige eigenaar, voordat u de hond in huis neemt.


  hondHet is verstandig om een proefperiode af te spreken, waarin beide partijen kunnen wennen. Hoewel honden zich snel aanpassen, is het toch best een overgang. Wat u zoal kunt verwachten de eerste periode bij u thuis, kunt u lezen in het HondenPlaza artikel De eerste maand bij u thuis


  Resumerend:
  Er kunnen vele redenen zijn waarom mensen hun hond te willen herplaatsen. Het is dan ook zeker niet zo dat u met een herplaatste hond de problemen van iemand anders in huis neemt. Een herplaatsingshond kan zelfs een zeer goed alternatief voor een puppy zijn. Zeker via Internet kunt u zeer veel honden vinden die een nieuw tehuis zoeken. Laat u daarom niet leiden door emoties maar zoek u een hond die bij u past, en maak goede, liefst schriftelijke, afspraken met de huidige eigenaar.