Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  Malifide hondenhandel  U bent op zoek naar een pup?
  Lees dan onderstaand artikel eens aandachtig door!
  Omdat er veel geld te verdienen valt aan het fokken van honden, worden populaire hondenrassen veelvuldig, onder erbarmelijke omstandigheden gefokt en gehouden. veelal zonder de vereiste papieren en zonder enig medisch toezicht. De fokdieren worden letterlijk uitgebuit tot de dood erop volgt, pups sterven bij bosjes en u als nieuwe baas zit met alle problemen van dien.

  Behalve dat de overheid een stokje kan steken voor de malafide handel, ligt er natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid bij u zelf. Elk jaar verkopen Nederlandse hondenfokkers en -handelaren zo'n 100.000 pups. Zolang de vraag zo enorm is, zullen er ook altijd types blijven die daar dik geld aan willen verdienen.
  Dieren in het malafide handelscircuit hebben veel te lijden. Zo zitten ze vaak in te kleine en vervuilde hokken. De pups worden te vroeg bij hun moeder weggehaald en missen hierdoor de essentiële vaardigheden die ze van hun moeder zouden moeten leren. Wanneer een nietsvermoedende koper uiteindelijk een pup aanschaft, blijkt de pup veelal iets te mankeren.

  Bij fokkers waar u dit aantreft kan u beter geen pup kopen:
  de moeder van de pups is er vandaag net toevallig niet . wij kunnen de pups zo goedkoop aanbieden omdat we stambomen onzin vinden. Die maken de pups alleen maar duur. het is onzin om zo lang op een pup te wachten. Dat is alleen voor mensen die speciale honden zoeken voor de jachttrainingen of zo. Honden voor recreatief gebruik zijn gewoon op voorraad. de pups zijn zo rustig omdat ze net wakker zijn. Koop nooit een pup bij een zogenaamde puppyfarm of dierenwinkel!

  Waar moet u nog meer op letten:
  de pups moeten schoon, warm en tochtvrij zitten de pups zijn levendig, zitten goed in de vacht en hebben stralende ogen. Angstige pups zijn een slecht teken. De pups groeien in een omgeving op die goed is voor het sociale gedrag. Dat wil zeggen veel contact met mensen, kinderen en huishoudelijke activiteiten. Ook de moeder moet een sociale hond zijn want zij geeft de pups de basis mee. De minimum leeftijd dat een pup bij de moeder weg mag is wettelijk 7 weken, 8 weken is normaal. Eerder weghalen gebeurt illegaal maar is erg slecht voor de pups. Let er op dat de pups alle noodzakelijke inentingen hebben gehad op het moment dat het met u meegaat. Let er op dat de hond gechipt is en geregistreerd wordt.

  Voor beroepsmatige fokkers gelden daarnaast de volgende wettelijke regels:
  De fokker moet beschikken over een erkend bewijs van vakbekwaamheid, is aangemeld bij het Bureau I&R-HKB en heeft een UBN nummer. Pups moeten binnen 7 weken na de geboorte ingeënt zijn tegen hondeziekte en parvovirusinfectie. Dit moet minstens 7 dagen voor de aflevering gebeurd zijn. De verplichte inentingen staan in een door de dierenarts ingevuld vaccinatieboekje (of hondenpaspoort). Daarin kan ook het identificatienummer van het dier worden aangebracht. De honden moeten een identificatienummer hebben. Sinds kort is het niet meer verplicht om dit nummer aan te melden en een eenvoudig nummer in de halsband volstaat wettelijk gezien. Wij adviseren echter met klem om de hond wel te laten chippen. Realiseert u zich dat een goede pup bij alle goede fokkers ongeveer hetzelfde kost. Dan moet u al gauw aan een bedrag van € 750,- denken. Dit moet u er voor over hebben. Bedenk dat een hond aan voeding, verzorging en dierenartskosten per jaar ook al gauw € 1.000,- per jaar kost. Kunt u dit niet opbrengen, begin dan niet aan een hond.