Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  BULLMASTIFF

  Rasgroep: Dogachtigen

  Aard : zijn aard is evenwichtig, zelfverzekerd, vredelievend, aanhankelijk

   

  Gemiddelde levensduur : 10 jaar

  Schouderhoogte : gemiddeld 68 cm voor reuen, 61-72 cm voor teven

  Gewicht : 60 kg voor reuen, 50 kg voor teven

  Vacht : geel, rood. gestroomd. altijd een zwart masker

  Aanleg : waak- en verdedingshond

  Omgang met kinderen : voortreffelijk

  Omgang met andere honden :vechtlustig ten opzichte van soortgenoten

  Leefruimte : een huis met een tuin is ideaal

  Vachtverzorging : weinig

   Standaard

  Algemeen

  Temperament: opgewekt, betrouwbaar, met weerstandsvermogen en oplettend. Algehele verschijning: krachtig gebouwde, evenredige hond, met veel massa zonder een lompe indruk te maken.

  Hoofd

  Schedel: moet groot en vierkant zijn, van elke hoek bezien, met matige rimpeling wanneer de aandacht van de hond getrokken wordt, maar niet in rust. De omtrek van de schedel moet gelijk zijn aan de hoogte van de hond en de schedel moet breed en diep zijn met goede wangen. De voorsnuit is kort; de afstand van de neuspunt tot de stop moet niet meer bedragen dan een derde van de lengte van de neuspunt tot het midden van de achterhoofdsknobbel; de voorsnuit is breed onder de ogen en deze breedte verloopt bijna parallel tot aan de neuspunt, die stomp is en vierkant en profil, waardoor een rechte hoek ontstaat met de lijn over de neusrug; de massa van de voorsnuit moet in harmonie zijn met die van de schedel. De onderkaak is tot aan het einde breed.
  Neus: breed met grote openstaande neusgaten van voor gezien; vlak, niet puntig of opwaarts gebogen van opzij gezien.
  Lippen: niet overhangend en niet hangend beneden de onderzijde van de kaak. Duidelijk aangegeven stop.

  Gebit

  Scharend; iets ondervoorbijten is toegestaan, maar niet wenselijk. Hoektanden groot en ver uit elkaar geplaatst, de overige tanden sterk, gelijkmatig en goed geplaatst. Onregelmatige plaatsing van de tanden is beslist fout.

  Oren

  V-vormig of naar achteren gevouwen, hoog aangezet en ver uit elkaar geplaatst, op dezelfde horizontale lijn als de achterhoofdsknobbel, waardoor de schedel een vierkante indruk maakt, wat zeer belangrijk is. Klein zijn en donkerder van kleur dan het lichaam; de punt van de oren moet op ooghoogte worden gedragen als de aandacht van de hond wordt getrokken. Rozeoren zijn fout.

  Ogen

  Donker of hazelnootkleurig, matig groot, zo ver uit elkaar geplaatst als de breedte van de voorsnuit, met een diepe groeve tussen de ogen. Lichte of gele ogen zijn fout.

  Lichaam

  Rug: kort en recht, waardoor een compacte vorm ontstaat, maar niet zo kort, dat de beweeglijkheid erdoor wordt belemmerd. Ronde of zwakke ruggen zijn fout.
  Hals: goed gebogen, van matige lengte, zeer gespierd en van bijna gelijke omtrek als de schedel.
  Borst: breed en diep, goed tussen de voorbenen geplaatst met diepe voorborst. Gespierde, schuinliggende schouders; niet beladen.
  Lendenen: breed en gespierd en tamelijk diepe flanken.
  Gewicht en maat: reuen: schouderhoogte 25-27 inches (63,5-68,5 cm), gewicht 110- 130 Ibs (50-63 kg); teven schouderhoogte 24-26 inches (61-66 cm) en gewicht 90-110 Ibs (40-50 kg). Men dient zich goed te realiseren dat maat en gewicht moeten harmoniëren waarbij algehele anatomische conditie en beweeglijkheid zeer belangrijk zijn.

  Benen

  Voorbenen krachtig en recht, met flink bot en ver uit elkaar geplaatst; een recht front wordt verlangd. Middenvoeten recht en sterk.
  Achterbenen: krachtig en gespierd met goed ontwikkelde onderschenkels, die kracht en beweeglijkheid verraden zonder lomp te zijn. In de sprongen matig gebogen. Koehakken zijn beslist fout.

  Voeten

  Niet groot, met ronde, goed geboden tenen (kattevoeten), harde zoolballen. Spreidtenen zijn absoluut fout.

  Staart

  Hoog aangezet, krachtig aan de wortel en naar de punt toe smaller verlopend; reikt tot aan de bakken, recht of gebogen gedragen, maar niet zoals een Hound (Brak). Gekronkelde staarten zijn fout.

  Vacht

  Kort en hard, goed bescherming biedend tegen weersinvloeden, vlak tegen het lichaam liggend. Iedere neiging naar lang, zijdeachtig of wollig haar zet de hond in waarde terug.

  Kleur

  Iedere tint gestroomd of reekleurig of rood; de kleur moet zuiver en helder zijn. Een witte vlek op de borst is wel toegestaan maar niet gewenst. Andere witte aftekeningen zijn beslist fout. Een donkere voorsnuit is vereist, toenemend in pigment naar de ogen. Donkere nagels worden verlangd.

  Bijzonderheden

  Fouten: elke afwijking van de voorgaande punten moet als een fout worden beschouwd en de ernst waarmee de fout wordt beoordeeld, moet in de juiste verhouding staan met de mate daarvan.