Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  BULL TERRIER    

  Rasgroep: Terriers

  Aard : koppig, aanhankelijk

   

  Gemiddelde levensduur : 10-12 jaar

  Schouderhoogte : geen grenzen

  Gewicht : geen grenzen

  Vacht : wit, gestroomd of driekleurig

  Aanleg : gezelschapshond, waakhond

  Omgang met kinderen : zeer goed

  Omgang met andere honden :redelijk

  Leefruimte : vraagt beweging

  Vachtverzorging : nauwelijks

  Standaard

  Algemeen

  Krachtig gebouwd, gespierd, harmonisch en actief, met een doordringende, vastberaden en schrandere uitdrukking.
  Kenmerken:
  vol vuur en moedig. Een uniek kenmerk is het eivormig hoofd met een 'downface'. Ongeacht de grootte dienen reuen er mannelijk en teven er vrou- welijk uit te zien.

  Hoofd

  Hoofd lang, sterk en diep tot het einde van de snuit, maar niet grof. Van voren gezien eivormig en geheel opgevuld; het oppervlak vrij van holten en deuken. De bovenkant van de schedel bijna vlak van oor tot oor. Het profiel buigt van de bovenkant van de schedel lichtelijk naar beneden tot de punt van de neus, die zwart dient te zijn en aan het einde naar beneden gebogen. De neusgaten zijn goed ontwikkeld en de onderkaak is diep en sterk.

  Gebit

  De tanden zijn gaaf, schoon, sterk, van goede afmeting, volkomen regelmatig en volledig schaargebit, dat wil zeggen, de bovensnijtanden staan voor en dicht tegen de ondersnijtanden en recht in de kaak.

  Oren

  Klein, dun en dicht bij elkaar geplaatst. Stevig rechtop gehouden, waarbij ze recht naar boven wijzen.

  Ogen

  Klein, schuingeplaatst en driehoekig, diepliggend, zwart of zo donker bruin als mogelijk, zodat het bijna zwart lijkt en met een doordringende glinstering. De afstand van de neuspunt tot de ogen merkbaar groter dan de afstand van de ogen tot de bovenkant van de schedel.

  Lichaam

  Hals: zeer gespierd, lang, gebogen, taps toelopend van de schouders naar het hoofd en vrij van keelhuid. Schouders sterk en gespierd, maar niet beladen. Schouderbladen breed, vlak en stevig aan de borstkas gehecht, uitgesproken schuin geplaatst, bijna een rechte hoek vormend met het opperarmbeen.
  Lichaam: heeft een goede ronding, duidelijk gewelfde ribben en grote diepte van de schoft tot de onderkant van de borst, zodat de onderkant van de horst dichter bij de grond is dan de buik.
  Rug: kort en sterk met de bovenkant van de schoft horizontaal, iets omhoogbuigend over brede, goed bespierde lendenen. De onderlijn van borst naar buik vormt een sierlijk opwaarts gebogen lijn. Van voren gezien een brede borst. Maat: geen bovenste gewichts- of maatlimiet: de bond dient de indruk te geven een maximum aan substantie te hebben, overeenkomend met kwaliteit en geslacht.

  Benen

  Voorbenen: schouderbladen vormen bijna een rechte hoek met het opperarmbeen. Recht te houden ellebogen en sterke, rechtstaaande middenvoeten. Voorbenen hebben goede ronde, zeer zware botten, de hond dient er stevig op te staan en ze dienen volkomen evenwijdig aan elkaar te zijn. Bij volwassen honden dient de lengte van de voorbenen ongeveer gelijk te zijn aan de borstdiepte. Achterbenen: staan van achteren gezien evenwijdig. Gespierde dijen en goed ontwikkelde tweede dijen. Kniegewricht goed gebogen en het hielgewricht goed gehoekt, met de middenvoet kort en sterk geknookt.

  Voeten

  Rond en stevig met goed gebogen tenen.

  Staart

  Kort, laag aangezet en horizontaal gedragen. Dik aan het begin, loopt uit in een fijne punt.

  Vacht

  Beharing kort, ligt vlak aan, gelijkmatig en voelt hard aan, met een mooie glans. Een zachte wollige onderbeharing kan 's winters aanwezig zijn.

  Kleur

  Voor witte honden: een zuivere witte beharing. Pigment in de huid en aftekening op het hoofd wordt niet bestraft. Bij gekleurde honden overheerst kleur; bij dezelfde kwaliteit heeft gestroomd de voorkeur. Zwart gestroomd, rood, fawn en driekleur toegestaan. Ticks in witte beharing ongewenst. Blauw en leverkleur hoogst ongewenst.

  Bijzonderheden

  Gangen: in beweging dient de hond blijk te geven krachtig gebouwd te zijn, de grond soepel te beslaan met vrije en gemakkelijke passen en zich in een typische montere houding voort te bewegen. In draf bewegen de benen evenwijdig, zowel van voren als van achteren, alleen bij hogere snelheden zich naar binnen richtend; de voorbenen grijpen goed uit en de achterbenen bewegen zich soepel vanuit de heup, buigen zich goed bij de knie en sprong, met krachtige stuwing.
  Fouten: iedere afwijking van bovenstaande moet als een fout worden aangemerkt en de beoordeling van de ernst van de fout moet in verhouding staan tot de mate waarin de fout zich voordoet.
  Opmerking: reuen dienen twee duidelijk goed ontwikkelde testikels te hebben, die geheel in het scrotum zijn ingedaald.

  Bull Terrier Miniatuur: de standaard is dezelfde als van de Bull Terrier met uitzondering van de volgende punten: de schouderhoogte is op maximaal 14 inches (35,5 cru) gesteld; de hond dient altijd harmonisch te zijn en de indruk te geven substantie te hebben in verhouding tot zijn grootte; aan het gewicht is geen limiet gesteld. De hond dient in alle gevallen goed geproportioneerd te zijn.