Hondenrassen
Diverse
 • Gallery
 • Site Catalog
 • Section categories
  Dierinfo [0]
  Hondensport [10]
  Google

  Search
  Tag cloud
  Site friends
 • Start eigen Startpagina
 • Paardenrassen
 • Kattenrassen
 • Tattoo Design Gallery
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Statistics  ENGELSE COCKER SPANIEL


  Rasgroep: Staande Jachthonden, Spaniels en Retrievers

  Aard : erg alert, levendig, zelfverzekerd, vrolijk

   

  Gemiddelde levensduur : 15 jaar

  Schouderhoogte : reuen 39-41 cm, teven 38-39 cm

  Gewicht : 12-14,5 kg

  Vacht : effen (behalve wit), bont of driekleurig

  Aanleg : jachthond, gezelschapshond

  Omgang met kinderen : erg goed

  Omgang met andere honden : erg goed

  Leefruimte : kan ook in de stad, maar heeft vell beweging nodig

  Vachtverzorging : regelmatig kammen en borstelen

   Standaard

  Algemeen

  Stevige jachthond. Evenredig en compact gebouwd. Meet ongeveer hetzelfde van de top van de schouder tot de grond, als van de top van de schouder tot de staartwortel. Typisch is zijn altijd vrolijke aard en op karakteristieke wijze snel kwispelend staartje, met name als hij een spoor uitwerkt. Hij is niet bang voor zware dekking. Vriendelijk en aanhankelijk, maar ook vol leven en uitbundigheid.

  Hoofd

  Vierkante voorsnuit met duidelijk aangegeven stop, precies in het midden tussen de punt van de neus en de achterhoofdsknobbeL De schedel is goed ontwikkeld, mooi besneden, niet te fijn en niet te grof. De jukbeenderen mogen niet uitsteken. De neus is voldoende breed voor een heel goed reukvermogen.

  Gebit

  De kaken zijn krachtig, met een perfect, regelmatig en compleet schaargebit.

  Oren

  Lobvormig. Laag aangezet op ooghoogte, Dunne oorlappen die zich tot de neuspunt uitstrekken, goed bedekt met lang, sluik, zijdeachtig haar.

  Ogen

  Vol, maar niet uitpuilend. Donkerbruin of bruin van kleur, nooit licht, maar bij leverkleurige, leverkleurig met bruine of leverkleurig met witte honden in overeenstemming met de vachtkleur hazelnootkleurig. De ogen hebben een intelligente en zachte uitdrukking, maar beslist attent, helder en vrolijk, De oogranden zijn goed aangesloten.

  Lichaam

  De gespierde hals is middelmatig van lengte en gaat fraai over in een mooie, schuin liggende schouder. De hals vertoont geen keelhuid. Het lichaam is sterk en compact. De borstkas is goed ontwikkeld, de borst is diep, aan de voorzijde niet te breed en niet te smal. De ribben zijn goed gewelfd, De korte, brede lendenen hebben een vaste, rechte bovenbelijning die naar de staart toe enigszins afhelt van het einde van de lendenen tot het begin van de staart.
  ScHouderhoogte: reuen 39-41 cm, teven 38-39 cm, Het gewicht bedraagt ongeveer 12,7-14,5 kg.

  Benen

  De schouders liggen schuin en goed. De voorbenen zijn goed zwaar van bot, voldoende kort om geconcentreerde kracht te ontwikkelen, maar niet zo kort dat de enorme inspanningen die worden gevergd, kunnen worden belemmerd, De achterhand is breed, goed gerond en zeer gespierd. De achterbenen zijn behoorlijk zwaar van bot, met een goede hoeking van het kniegewricht. Onder de hak zijn de botten kort, voor stuwend en ruim gangwerk.

  Voeten

  Stevig, met dikke voetzolen. kattevoeten.

  Staart

  Iets lager dan de ruglijn aangezet. Moet in actie vrolijk worden gedragen, in het verlengde van de ruglijn, maar nooit omhoog. Gewoonlijk gecoupeerd, maar nooit zo kort dat hij niet zichtbaar is en ook niet zo lang dat hij de voortdurend vrolijke beweging bij het werken verstoort.

  Vacht

  Glad, zijdeachtig, nooit stug of gegolfd, niet te overvloedig en nooit gekruid. Voorbenen, lichaam en achterbenen boven de hak zijn goed bevederd.

  Kleur

  Verschillende kleuren zijn toegestaan: eenkleurig, zoals rood, leverkleurig, zwart, black-and-tan (alleen op de borst wit toegestaan); bont, dat wil zeggen zwart en wit, rood en wit, leverkleurig en wit, al dan niet met tenaftekeningen; blauweshimmel, oranjeschimmel, leverschimmel, al dan niet met tanaftekeningen.

  Bijzonderheden

  Gangen: werkelijk ruime bewegingen, met veel stuwing, ruim de grond beslaand.
  Fouten: iedere afwijking van het voorgaande moet als fout worden aangemerkt; de beoordeling van de ernst van de fout moet in verhouding staan tot de mate waarin de fout zich voordoet.
  Opmerking: reuen behoren twee voor het oog duidelijk waarneembare, normale testikels te bezitten, die volledig in het scrotum zijn ingedaald.